Вчені розповіли, як захистити себе від раку кишечника

2

Статистика останніх років свідчить, що люди «в тілі» і ті, хто часто їсть велика кількість висококалорійної їжі, частіше страждають від злоякісних утворень в черевній порожнині. Вчені з клініки Клівленда, що в США, заявили, що рак прямої кишки, який може виникнути із-за надмірно жирної їжі в раціоні людини, можна придушити.

Зробити це можна за допомогою блокування спеціального білка, який відповідає за ріст і розмноження стовбурових клітин.

За словами керівника дослідження професора Кэлэди, надмірно жирна їжа впливає на розвиток ракових клітин в кишечнику людини. І вперше в історії науки вченим вдалося дізнатися, як саме жирна їжа впливає на цей процес, виділивши конкретний білок, який займається формуванням клітин. Так незабаром можна буде вивести ліки, які блокують цей білок в організмі людини.

Нагадуємо, що рак кишечника, поряд із серцево-судинними захворюваннями, є одним з лідерів серед причин смерті мешканців розвинених країн світу. Щорічно з таким діагнозом стикаються 1,5 млн осіб по всьому світу.