Фіни створили кухонний біореактор для вирощування біомаси

2

Проблема забезпечення населення їжею стає все актуальнішою. Людей на планеті стає все більше. Вони хочуть їсти. У той же час посівні площі скорочуються. Головним чином, тут причина в розширенні міст, а також у змінах, що відбуваються в кліматі. Так чи інакше, але над видобутком їжі в майбутньому варто задуматися.

Раннє деякі вчені вже намагалися створити штучні продукти. Зокрема, працювали над м’ясом. Але кілька років тому такі зразки виявилися занадто дорогими. Не дивлячись на це вчені знову повернулися до проекту, адже проблеми в суспільстві залишилися тими ж.

Зокрема, фінськими винахідниками був сконструйований реактор. Він зовні чимось схожий на кавоварку, але виготовляє їстівні биоклетки. Поки що це клітини фруктів, ягід і трав. Зокрема, таким чином вже отримали арктичну ожину, суницю і навіть березу.

Виготовляючи таким чином їжу, людство зможе вберегти багато рослин, що знаходяться на межі вимирання. Це збереже екологію і одночасно нагодує все населення.